24 Temmuz 2015 Cuma

Blogger Blog Yazarlarına Kaliteli Tavsiyeler Yazı 1 Google gibi Getir ve Gizli Bir Tehlike

Bundan sonraki yazılarım arasında bu başlıktaki yazılara rastlayacaksınız : Blogger Blog Yazarlarına Kaliteli Tavsiyeler Yazı X. Bu yazılarda konu açmaya gerek duymadığım ancak yazmazsam rahat edemeyeceğim ve bir bu kadar da önemli olan konulara yer vereceğim. Hem bu şekilde blogumda da daha sık bulunmuş olacağım ve okuyucularımın sormuş oldukları sorulara, yanıtlara daha iyi cevaplar verip onları ihmal etmemiş olacağım.




Bugünkü yazımda çok önemli iki konuya değineceğim. Bunlardan bir tanesi neredeyse herkesin kullandığı sayfa numaralandırma eklentilerinde yatan tehlikeler ve Google Web araçlarından Google Gibi getir ile efsane indekslenme hızı.



# Dediğim gibi ilk değineceğim konu sayfa numaralandırma eklentilerinde blogunuzu tehdit eden son derece gizli tehlikeler. Bende bir kaç yıl bu eklentileri kullandım ve en son hepsinde bazı eksiklikler fark ettim ancak son fark ettiğim neredeyse bu yazıyı yazmama sebep olan cinsten o da şudur bu eklentiler genellikle eklentiyi eklediğiniz andan bu ana kadar sayfada olacak belirlediğiniz konu sayını dikkate alarak sayfalama işlemini yapar ancak her zaman bu bu şekilde olmuyor çünkü blogumda 22 adet yazı varken baştan sona saydığımda bir tane yazım eksikti yani 21 adet yazı gözüküyordu ancak bu gözükmeyen yazımı arama eklentimden arattığımda çıkıyordu ve ben sadece ben de olmuştur dedim sonra bunu bir çok deneme blogunda denedim ve tanıdığım bu tip eklentiyi kullanan bloggerlara sordum ve onlarda bu sorunu yaşamaktaydı. Sadece bu kadar olsa iyi bu eklentiler blogunuzda etiketlere tıkladığınızda açılan sayfalarda da fazlasıyla sıkıntı çıkartıyor hatta arama sonuçlarında bile.

Birde dikkat etmenizi isterim bu çok ünlü Blogger yardım, öğretme ve eklenti paylaşama bloglarının bir çoğunda bu eklenti kullanılmıyor. Şuan Google'a girin ve aklınıza gelen ünlü bloglara bakın bakalım. Benim baktığımda bir çoğu bu ve bu tip bir eklenti kullanmıyor.

Peki ne yapalım? bu Blogger'ın standarttaki sayfalar arası geçiş yazılarıda sıkıcı geliyor. Bu durumda önereceğim tek bir şey var bu yazıları süslemek ve seveceğiniz bir hale getirmek. Haydi o zaman dediğim bu blogunuza zarar verecek olan sayfa numaralandırma eklentilerini kaldıralım ve de Blogger Blogunuzdan Gereksiz Yazıları Temizleyin Powered by Blogger, Kaydol Kayıtlar Atom ve Sayfa Altı Linkler adlı yazımın  3. Düzenleme Yeni Kayıtlar – Ana Sayfa – Önceki Kayıtlar Yazılarının Yerinde Resim Koyma adlı alt başlığında bahsettiğim gibi bu standart Blogger sayfalar arası geçiş yazılarını keyfimize göre modifiye edelim.


# İkinci değineceğim konu ise belki bilmeyen arkadaşlar olur diye bahsetmek istediğim çok hızlı indeks alma yöntemidir. Özellikle yazılarının çalınma olasılığı fazla olan ve geç indeks alan blog yazarlarına kesinlikle önermekteyim bu bu yöntemi. Bu yöntemi Google'ın sunduğu Web Yöneticilerinde oturum açarak uygulayabiliyorsunuz. Eğer hala  Web Yöneticilerinde oturum açıp blogunuzu Arama Konsoluna ekleyip blogunuzun sahibi olduğunuzu doğrulamadıysanız Blogger Blogları için Google'a Sitemap(Site Haritası) Gönderme İşlemi Nasıl Yapılır?  adlı yazımın Google Web Araçları Sayfasına Oturum Açma ve Blogunuzu Doğrulama İşlemleri Nasıl Yapılır? adlı alt başlığından bu işlemleri yaparak bu çok hızlı indeks alma yöntemini kullanmaya hazır olun.

Üstte anlattığım ön hazırlıkları tamamladıysanız artık Google gibi Getir özelliğini kullanmaya hazırsınız demektir. Peki nasıl kullanılır bu Google gibi Getir özelliği? aslında çok basittir. Blogunuzun sahibi olduğunu doğruladıktan sonra Goole Search Console'da hızlı indeks almak istediğiniz blogunuzun veya yazının olduğu blogunuzun adresine tıklayarak giriş yapınız ve sol panelde Tarama adlı butona basınız ardından genişleyen panelde Google gibi Getir yazına tıklayın ve hemen alttaki resimdeki sayfa belirecektir önünüzde.


Bu sayfa açıldıktan sonra hızlı indeks almasını istediğiniz yazınızın adresinde ana sayfa adresinizin eğik çizgisinden sonraki kısmı kopyalayarak Google gibi Getir sayfasındaki alana yazınız ve GETIR butonuna basınız. Bundan sonra durumda tamamlandı ve tiki gördükten sonra Dizine Gönder butonuna basmanız yeterli olacaktır ve dakikalar içinde yazınız indeks alacaktır.

Yazınızın adresinden kopyalanacak bölümü belirleme örneği ;
http://onrgcrc.blogspot.com.tr/2015/07/agar-io-kasma-problemi-ve-cozumu-sifir-donma-takilma.html
Bir de yazı dışında ana sayfa için indeks alma vardır eğer henüz almamışsa bu diğer yazılara almaya nazaran biraz daha yavaştır ancak etkilidir henüz ana sayfa indeksi almayanlara veya blogun açıklamasını, adını yahut diğer bilgilerini değiştirenlere öneririm. Bunun için direk olarak GETIR butonuna basıp durumda tamamlandı ve tiki gördükten sonra Dizine Gönder butonuna basmanız ile tamamlanacaktır.

Umarım bu yazımda küçük ama kesinlikle önemli ve kaliteli gördüğüm tavsiyeleri sevmişsinizdir ve işinize yaramıştır. Eğer Agar io oynuyor ve kasma sıkıntısı yaşıyorsanız Agar io Kasma Problemi ve Çözümü Sıfır Donma, Takılma adlı kişisel blogumda ki yazımı ziyaret etmenizi öneririm. Bu arada oyun çok güzel bir bakın derim.

                                                                                                                       İyi günler!                                                                 
author

Yazar Hakkında

Merhaba ben Onur Gücer, hobi olarak uzun zamandır blog yazmaktayım ve bu blogda sizlere deneyimlerimi paylaşıyorum.. İyi günler, iyi bloglar.. (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
1. Dediklerinizde kimseye kırıcı olmayınız.
2. Lütfen konu dışı şeyleri iletişim sayfamızdan yazmaya çalışınız.
3. Sorularınıza en kısa sürede cevap verilmeye çalışılacaktır.