26 Haziran 2015 Cuma

Blogger Blogunuz için Özel Bir 404 Sayfa Bulunamadı Hata Sayfası Oluşturma


  İnternetle tanıştığımız zamanlardaki yanlış girili bir adrese gittiğimizde karşılaştığımız korkunç EROR 404 yazılarını hatırlarsınız işte bu kadar korkunç olmasa bile okuyucularınızı gerebilecek bir 404 sayfası var standartta Blogger bloglarının. Boş bir sayfada gri tonda yazılı 'Maalesef, aradığınız sayfa bu blogda yok.' yazısı işte altta olduğu gibi.



  Bugün bu yazımda ise siz değerli okurlarıma bu yukarıdaki itici hata sayfası yerine yandaki gibi zevkinize göre ayarladığınız okuyucularınıza daha samimi içten gelebilecek ve arama bölümü koyabileceğiniz bir 404 hata sayfasını nasıl blogunuzda oluşturabilceğinizi anlatacağım devamında yazımın.


   Birde bu özel bir hata sayfası sadece ziyaretçileriniz için önemli değil bu aynı zamanda Google SEO tarafından da önemsenip istemektedir.






Blogger Resimli Son Yorumlar Eklentisi




  Bugün sizlere bir çok blogda nasıl yapılacağını bulabileceğiniz bir eklentiyi paylaşacağım ve içinizden 'pek çok yerde bulabileceğimiz bu eklentiyi neden paylaşma gereği duydunuz?' dediğinizi duyar gibiyim. Bunun nedeni bu ve bu tip eklentilerin bir çoğunun güzel olmasına rağmen içinde küçük reklamların banlicklerin olması ikinci bir neden ise bu eklentileri paylaşıyorlar ancak gerekli düzenlemeleri vermiyorlar bu yüzden de bir çok blogcuda bu tek tip görüntüsü aynı olan eklentiyi kullanmaya mecbur kalıyor işte bu sebepler yüzünden bu reklamsız ve detaylarını anlatıklarım doğrultusunda düzenleyebileceğiniz avatarlı son yorumlar eklentisini sizlere paylaşıyorum.

  Bu eklentiyi blogunuza eklediğinizde yandaki resimdeki gibi olacaktır. Yazımın devamında ise bu eklentiyi nasıl blogunuza ekleyebileceğinizi ve de zevkiniz ile ihtiyaçlarınız doğrultusunda bu eklentinin nasıl görsel düzenlemelerinin yapılacağını bulacaksınız.