30 Temmuz 2015 Perşembe

Blogger Header, Üstbilginin Sağına Gadget Ekleme

Bu yazımda bir çok hazır temada gördüğünüz Blogger blog üstbilgisinde(header bölümünde), blog başlığı ve blog tanımının sağ yanında bir çok tip eklenti ekli olarak geliyor özellikle arama kutusu. Eğer hazır bir tema kullanmak yerine standart bir temada iseniz sizlere nasıl blogunuzun header kısmına widget ekleyip, eklenti kurabileceğinizi anlatacağım.

Yapacağımız kod düzenlemelerinden sonra blogunuzun nasıl görüneceğini tam olarak anlamak için alttaki resimlere bakın. Göründüğü gibi blogunuzda headerın sağ tarafına eklenti eklenebilecek. Nasıl yapabileceğinizi öğrenmek için yazımın devamını okuyun.

düzenleme yapmadan önce
düzenlemeden sonra istediğiniz eklentiyi resimdeki gibi ekleyebileceksiniz


Blogger BlogID Nedir, Nasıl Öğrenilir?


Bazı eklentileri blogunuza eklerken karşınıza kodlar içinde veya eklentiyi veren sayfanın anlatımında blogID numarasını kodlar içinde yazmanızı veya yazılı olan örneğin benimkisi blogID = 392616946271987825 gibi bir kodu kendi blog ID numaranızla değiştirmeniz istenir bu blogid blogunuzun TC kimlik numarası gibidir ve sadece ona aittir. Birde postID vardır ve bu da yazınızın kimlik numarası gibidir. Yazımın devamında ise bu ikiliyi nasıl öğrenebileceğiniz vardır.