30 Temmuz 2015 Perşembe

Blogger BlogID Nedir, Nasıl Öğrenilir?


Bazı eklentileri blogunuza eklerken karşınıza kodlar içinde veya eklentiyi veren sayfanın anlatımında blogID numarasını kodlar içinde yazmanızı veya yazılı olan örneğin benimkisi blogID = 392616946271987825 gibi bir kodu kendi blog ID numaranızla değiştirmeniz istenir bu blogid blogunuzun TC kimlik numarası gibidir ve sadece ona aittir. Birde postID vardır ve bu da yazınızın kimlik numarası gibidir. Yazımın devamında ise bu ikiliyi nasıl öğrenebileceğiniz vardır.






Bu blogunuzun bilgilerini nasıl öğrenirsiniz?



ilk önce Blogger ana sayfasından öğrenmek istediğiniz blogunuzun gösterge paneline girin ve oradan sol yandan Kayıtlara tıklayıp bir kaydınıza girin eğer kayıt yoksa orada kalın ve adres çubuğunuzda yaklaşık şu şekilde bir url yazılı olacaktır:

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=392616946271987825#editor/target=post;postID=7923506197073996295;onPublishedMenu=posts;onClosedMenu=posts;postNum=0;src=postname

İşte burada  kırmızı renkli kısımdaki değer blogunuzun blogID'si, mavi renkli kısımdaki değer ise girdiğiniz yayının postID'sidir.

Bu bilgilerin faydasını görmeniz dileğiyle...
                                                                                          Kolay gelsin, iyi bloglar!

author

Yazar Hakkında

Merhaba ben Onur Gücer, hobi olarak uzun zamandır blog yazmaktayım ve bu blogda sizlere deneyimlerimi paylaşıyorum.. İyi günler, iyi bloglar.. (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
1. Dediklerinizde kimseye kırıcı olmayınız.
2. Lütfen konu dışı şeyleri iletişim sayfamızdan yazmaya çalışınız.
3. Sorularınıza en kısa sürede cevap verilmeye çalışılacaktır.