26 Haziran 2015 Cuma

Blogger Blogunuz için Özel Bir 404 Sayfa Bulunamadı Hata Sayfası Oluşturma


  İnternetle tanıştığımız zamanlardaki yanlış girili bir adrese gittiğimizde karşılaştığımız korkunç EROR 404 yazılarını hatırlarsınız işte bu kadar korkunç olmasa bile okuyucularınızı gerebilecek bir 404 sayfası var standartta Blogger bloglarının. Boş bir sayfada gri tonda yazılı 'Maalesef, aradığınız sayfa bu blogda yok.' yazısı işte altta olduğu gibi.



  Bugün bu yazımda ise siz değerli okurlarıma bu yukarıdaki itici hata sayfası yerine yandaki gibi zevkinize göre ayarladığınız okuyucularınıza daha samimi içten gelebilecek ve arama bölümü koyabileceğiniz bir 404 hata sayfasını nasıl blogunuzda oluşturabilceğinizi anlatacağım devamında yazımın.


   Birde bu özel bir hata sayfası sadece ziyaretçileriniz için önemli değil bu aynı zamanda Google SEO tarafından da önemsenip istemektedir.







Nasıl Özel Bir 404 Hata Sayfası Yaparım Bloguma?



1. Yapılacak : Blogger'dan Yeni yayın logosuna tıklayın.

2. Yapılacak : Açılan sayfada oluştur bölümünden zevkinize göre resim yazı bağlantı vb. ekleyerek bir 404 hata sayfasını oluşturun.

3. Yapılacak : Bu adım arama kutusu olmasını isteyenleri ilgilendirir. Blogger Blogunuza Şık Bir Arama Kutusu Eklentisi adlı yazımdan eklenti kodunu alın ve oluşturduğunuz yeni yayının sol üst kısmındaki HTML bölümünün en sonuna yapıştırın. Yapıştırdıktan sonra tekrar sol üstten Oluştur bölümüne geldiğinizde arama kutusunun ön izlemesi görünecektir.

4. Yapılacak : Artık hata sayfalarında nasıl bu oluşturduğunuz yayını göstereceğimize gelelim. Sol üstten HTML'ye geçelim ve Ctrl + A yapıp tüm kodları kopyalayın ve artık yayın düzenleme moduyla bir işimiz kalmadı sağ üstten kapat deyip blogunuzun ana sayfasına gelin.

5. Yapılacak : Bu blogunuzun ana sayfasından Ayarlar › Arama tercihleri bölümüne gelin buradan Sayfa Bulunamadı Sayfası için Özel İçeriğin yan kısmından Düzenleye tıklayınca açılan bu bölüme kopyaladığınız kodları yapıştırıp Değişiklikleri kaydete tıklayıp çıktığınızda artık sizinde özel bir 404 hata sayfanız olacaktır.

    Blogunuzdan herhangi bir URL'nizi yanlış yazarak veya blogunuza ait olmayan bir URL yazarak bu sayfayı deneyebilirsiniz misal http://turkblogyardimcisi.blogspot.com.tr/xyz gibi. Siz ve blogunuzun okurlarına faydalı olması dileğiyle 

                                                                             Kolay gelsin, iyi bloglar!
author

Yazar Hakkında

Merhaba ben Onur Gücer, hobi olarak uzun zamandır blog yazmaktayım ve bu blogda sizlere deneyimlerimi paylaşıyorum.. İyi günler, iyi bloglar.. (:

4 yorum:

  1. Güzel yorumun için teşekkür ederim genç. Fırsat buldukça yazmaya çalışıyorum. Blogun üzerine emek vermişsin bu güzel fakat başlık bölümü fazla büyük. Biraz da makale başlıklarına ve gramere dikkat edersen daha güzel olabilir. Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumunuz için çok teşekkür ederim dediklerinize dikkat etmeye çalışacağım bu arada blogunuz çok güzel.

      Sil
  2. Güzel bir yazı olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Kuralları
1. Dediklerinizde kimseye kırıcı olmayınız.
2. Lütfen konu dışı şeyleri iletişim sayfamızdan yazmaya çalışınız.
3. Sorularınıza en kısa sürede cevap verilmeye çalışılacaktır.