14 Ağustos 2015 Cuma

Blogger Google Özel Arama Motoru Kutusu Ekleme

Bu yazımda blogger'ın standart Google özel arama kutusu ve bir çok üçüncü taraf arama kutusu(Blogger Blogunuza Şık Bir Arama Kutusu Eklentisi) eklentisinden çok daha doğru şekilde verimli ve alakalı arama sonuçları elde etmenizi sağlayacak ve gerekli görünüm ve tarz ayarlamalarını yaptığınız durumda da bunlardan da oldukça şık duracak olan bir Google Özel Arama Motoru oluşturup, keyfinize göre düzenleyip blogunuza eklemenizi anlatacağım. Zaten bu eklentiyi eklemek artık gerekli bir hal almıştır Blogger kullanıcıları için çünkü başarısız ve blogunuzun düzenlemelerine uymayan standart arama kutuları kullanılamaz bir hale geldi. Bir de bu şekilde özel arama motoruna gerekli optimizasyonları yaparak reklamlardan para kazanabilirsiniz. Yazımın devamında detaylara ulaşabilirsiniz.




Blogum için nasıl Google Özel Arama Motoru oluşturabilirim?


1. Yapılacak : Google CSE(Özel Arama Motoru) sayfasına gidin ve Özel Arama Motorunda oturum açın butonuna basın ve oturum açma işlemi gerekirse tamamlayın.

2. Yapılacak :  Alttaki resimdeki gibi bir sayfa açılacaktır ve burada dikkat etmeniz gereken husus sitenizin adresini http://turkblogyardimcisi.blogspot.com/ tipinde yazmaktır yani sonunda .tr veya başka herhangi bir şey olmadan sade şekilde eklemelisiniz ve diğerlerini cevapladıktan sonra Oluştur butonuna tıklayıp tüm şartları kabul ediyoruz.


3. Yapılacak : Google Özel Arama Motorunuz oluşturduktan sonra Tebrikler! başlıklı bir sayfa gelir buradan direk kodu alabilirsiniz ancak biraz daha süslemek ve ayarları yapmak için genişleyebilir Arama motorunu düzenle butonuna tıklayın.

4. yapılacak : Genişleyen alanda Görünüm ve tarza tıklayın ve beliren alanda özelleştirmelerinizi keyfinize göre tamamlayabilmenizde HTML renk kodları için HTML Renk Kodları İsimleriyle Tüm Renkler adlı yazım faydalı olabilir sizlere. Burada tasarımınızı tamamladıktan sonra Kaydet ve Kodu Al butonuna basın ve çıkan alandan kodu kopyalayın ardından Blogger'dan blogunuza ekleyebilmek için Yerleşimden Gadget Ekleye tıklamalısınız  ve ardından HTML/JavaScript'i seçmelisiniz ve açılan pencereye aldığınız kodu yapıştırıp kaydedin.


Bu Google'ın sunduğu özel arama motorunu blogunuza ekledikten sonra yapılan arama sonuçlarındaki ve blogunuzdaki diğer sayfalardaki sağ ve dikey kenar çubuklarını yandaki görseldeki ve şuanda blogumda olduğu gibi özelleştirmek, renklendirmek için Blogger Kaydırma Çubuğunu, Scrollbarı Özelleştirme adlı yazımdan faydalanabilirsiniz.



Bu düzenlemenin faydasını görmeniz dileğiyle...
                                                                                          Kolay gelsin, iyi bloglar!

Arama açıklaması : 

blogger google arama ekleme blogger google ekleme blogger arama google arama motoru ekleme blog ara blogger search google ozel arama sorunu blogger search box code ozel arama kodu blogger arama kutusu çalışmıyor ozel arama nasil blogger arama kutusu eklentisi blogger arama kutusu ekle
author

Yazar Hakkında

Merhaba ben Onur Gücer, hobi olarak uzun zamandır blog yazmaktayım ve bu blogda sizlere deneyimlerimi paylaşıyorum.. İyi günler, iyi bloglar.. (:

2 yorum:

  1. la ben bunu yapamadım ya onur.bana yardım et kanka

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık güzel bir blog, güzel bir paylaşım.

    YanıtlaSil

Yorum Kuralları
1. Dediklerinizde kimseye kırıcı olmayınız.
2. Lütfen konu dışı şeyleri iletişim sayfamızdan yazmaya çalışınız.
3. Sorularınıza en kısa sürede cevap verilmeye çalışılacaktır.