4 Şubat 2015 Çarşamba

Blogger Blogunuzun Arama Sonuçlarında Yayınınızın Başlığı Önce Blogunuzun İsmi Sonra Gözüksün


  Google'dan bir arama yaptığınızda önce sizin aradığınızla daha ilgili olan siteye tıklarsınız ve o siteye girersiniz. Blogger'ın orijinal şablonlarında blog ismi önce gözükür arama sonuçlarında ve arayan kişi blogun isminden çok konuyla ilgileneceğinden sitenize girmez. Eğerki blogunuzun ismini sona alırsanız blogunuzun Google'daki sırası artacaktır ve daha fazla tıklanma alacaksınızdır.

  Bugünkü yazımda arama sonuçlarında nasıl blogunuzun ismini sona alacağınızı göstereceğim ve bu düzenlemeyi yapmasanız bile arama sonuçlarındaki konu başlığıyla blogunuz arasındaki işareti nasıl değiştireceğinizi göstereceğim. Bu düzenlemeyi yapmadan önce ve sonra nasıl görüneceğini alttaki resimlerden bakabilirsiniz.

Sizce hangisi daha hoş duruyor?


Bu Düzenlemeyi Blogunuza Nasıl Yapabilirsiniz?


NOT : Bu eklentiyi blogunuza eklerken blogunuzun şablonunda birkaç düzenleme yapacağız ve bu düzenlemeleri yaparken yanlış bir şey yaptığınız taktirde sıkıntı olmaması ve rahat bir şekilde düzenleme yapabilmek için şablondan şablon yedeğini almayı unutmayınız.

 1. yapılacak : Şablondan HTML'yi Düzenleye tıklayın ardından Ctrl + F yardımıyla aşagıdaki kodu bulun.

kod:
<title><data:blog.pageTitle/></title>

 2. yapılacak : Bulduğunuz bu kodun alttaki kod ile değiştiriniz.

kod:
<b:if cond='data:blog.pageType == "index"'> 
<title><data:blog.title/></title> 
<b:else/> 
<title><data:blog.pageName/> | <data:blog.title/></title> 
</b:if>

 3. satırdaki ...Name/> | <data... kısmındaki | işareti konu ile sayfanızın ismi arasında gözükecektir ve bunun yerine zevkinize göre / - : > ~ işaretlerini kullanabilirsiniz. 

  Bu düzenlemeyi yaptıktan sonra yeni yazılarınız arandığında hemen bu şekilde gözükecektir yalnız eski yazılarınız en geç iki gün içinde arama sonuçlarında yeni şeklini alacaktır.


  Kolay gelsin, iyi bloglar!
author

Yazar Hakkında

Merhaba ben Onur Gücer, hobi olarak uzun zamandır blog yazmaktayım ve bu blogda sizlere deneyimlerimi paylaşıyorum.. İyi günler, iyi bloglar.. (:

2 yorum:

  1. Gerçekte işime yaradı teşekkürler kaliteli yayınlarınız var

    YanıtlaSil

Yorum Kuralları
1. Dediklerinizde kimseye kırıcı olmayınız.
2. Lütfen konu dışı şeyleri iletişim sayfamızdan yazmaya çalışınız.
3. Sorularınıza en kısa sürede cevap verilmeye çalışılacaktır.