9 Ağustos 2015 Pazar

Blogger Etiketlerin Başına Küçük Resim, İkon Ekleme

Bu yazımda çok basit ve hoş bir düzenlemeyi paylaşacağım sizlerle. Blogger'ın Etiketler başlıklı gadgetinde gösterilen etiketlerin başına, hemen önüne küçük resim veya ikon tipinde hoşunuza giden bir görsel eklemeyi anlatacağım yandaki ekran görüntüsünde ve şuanda blogumun sağ sidebarında, kenar çubuğunda olduğu gibi. Bir de eğer sizlerde yandaki resimde ve şuanda blogumda olduğu gibi etiketleri, kategorileri yan yana iki sütunda sıralamak isterseniz Blogger Kategorileri, Etiketleri Yan Yana Gösterme başlıklı yazımı ziyaret ediniz.


Bu düzenlemeyi nasıl yaparım?


NOT : Bu eklentiyi blogunuza eklerken blogunuzun şablonunda birkaç ekleme, çıkarma yapacağız ve bu düzenlemeleri yaparken yanlış bir şey yaptığınız taktirde sıkıntı olmaması ve rahat bir şekilde düzenleme yapabilmek için şablondan şablon yedeğini almayı unutmayınız.

Yapılacak : Bu düzenlemeyi yapmak çok kolaydır. Şablondan HTML'yi Düzenleye tıklayın ardından Ctrl + F yardımıyla  ]]></b:skin> kodunu bulun ve bir satır üstüne gelecek şekilde alttaki kodu ekleyin.

kod:
#Label1 ul li {background:url("data:image/png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAAAwAAAAMCAMAAABhq6zVAAAAHlBMVEX//////8wCAgKNjI3T09P/zACFhYX/BQXAwMD/XV2fPvnzAAAAOUlEQVQImW3KQQ4AIAgDQaiA+v8PqwQ0GvfUSUp0VTxpvS6wBz2AghKxHaaQhMDYEibzuG/8BSJ6GkjiAM+DacASAAAAAElFTkSuQmCC") 0px 0px no-repeat;}
#Label1 ul li a{padding-left:10px}

 Kodun Düzenlemeleri


1. düzenleme : Kırmızı renkli yazı blogumda etiketlerin başında kullandığım küçük resmin linkidir ve buraya beğendiğiniz herhangi bir ikonun linki yapıştırabilirsiniz.

2. düzenleme : 0pxyazısındaki 0 değeri soldan yatay boşluğu, 0px yazısındaki 0 değeri yüksekliğidir.

Umarım bu düzenlemenin faydasını görürsünüz... 
                                                                                          Kolay gelsin, iyi bloglar!

author

Yazar Hakkında

Merhaba ben Onur Gücer, hobi olarak uzun zamandır blog yazmaktayım ve bu blogda sizlere deneyimlerimi paylaşıyorum.. İyi günler, iyi bloglar.. (:

1 yorum:

Yorum Kuralları
1. Dediklerinizde kimseye kırıcı olmayınız.
2. Lütfen konu dışı şeyleri iletişim sayfamızdan yazmaya çalışınız.
3. Sorularınıza en kısa sürede cevap verilmeye çalışılacaktır.