2 Şubat 2015 Pazartesi

Bloguna Bir Arşiv Sayfası Ekleme


    Blogunuzda bir arşiv sayfası olur ise okuyucularınız çok kolay şekilde daha önce okumuş oldukları bir yazıya ulaşabilir veya çok yazınız varsa okuyucularınız daha rahatlıkla bulabilirler istedikleri konuyu. Bu arşiv sayfasını yapmanızı öneririm çünkü bu blogunuza yakın zamanda artı olarak dönecektir. Daha önceki Blogger tecrübelerime göre bu sayfayı yaptıktan sonra tıklanma sayım %10/20 arttı bu yüzden bu sayfayı blogunuza oluşturmanız tavsiyemdir.


BU YAZIDAKİ İÇERİK GÜNCELLENMİŞTİR
-
-

Bloguma Nasıl Bir Blog Arşiv Sayfası Oluştururum?


  
   Blogunuza arşiv sayfası oluşturması çok kolay bir işlemdir ilk önce blogunuza normal şekilde boş bir sayfa oluşturun ardından sol üst kısımdan HTML bölümüne geçin ve alttaki kodları buraya yapıştırın.
kod:
<script src="http://social-media-dosyalari.googlecode.com/files/MeftunMede_Blogger_sitemap.js"></script><script src="http://blogunuzunadresi.blogspot.com/feeds/posts/default?max-results=500&amp;alt=json-in-script&amp;callback=loadtoc"></script>

kırmızı renkle belirtiğim kısmı kendi blogunuzun adresindeki kısım ile değiştirmeniz yeterli ve ardından yayınla deyip çıkın artık sizinde bir arşiv sayfanız olacaktır. 

önemli not: Daha önceki blogumda yaptım ama sayfalar eklentisinde sayfalar arasında arşiv sayfam gözükmedi diyenler oldu bunun çözümü çok basittir yerleşim sayfalar eklentisini düzenleye tıklayıp arşiv sayfasını görünür yapmak yeterlidir.

   Nasıl olacağını görmeniz ve canlı demo niteliği taşıyan Arşivimiz adlı blog sayfamızı ve Blogger blogunuzda Google indeklenme hızını artırmada ve dolayısıyla tıklanma sayınızın artmasında etkili olabilecek olan Blogger Blogları için Google'a Sitemap(Site Haritası) Gönderme İşlemi Nasıl Yapılır? adlı bir diğer yazımı da ziyaret etmenizi öneririm.

Faydalı olması dileğiyle
                                                                             Kolay gelsin, iyi bloglar!
author

Yazar Hakkında

Merhaba ben Onur Gücer, hobi olarak uzun zamandır blog yazmaktayım ve bu blogda sizlere deneyimlerimi paylaşıyorum.. İyi günler, iyi bloglar.. (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
1. Dediklerinizde kimseye kırıcı olmayınız.
2. Lütfen konu dışı şeyleri iletişim sayfamızdan yazmaya çalışınız.
3. Sorularınıza en kısa sürede cevap verilmeye çalışılacaktır.