23 Haziran 2015 Salı

Blogger Tepkiler Bölümünün Gözükmeme Sorunu ve Çözümü


    Geçenlerde bir okuyucum e-posta olarak göndermişti bu konuyu ve bende daha sonra bu sıkıntıyı yaşadım. Sıkıntı şudur normalde Blogger'dan Yerleşime girip main bölümünden blog kayıtları altında düzenleye tıklayınca açılan pencereden tepkilerin yanına tik koyarak kaydetttiğinizde blogunuzda yazılarınızın hemen altında eğer bunları değiştirmediniz ise tepkiler: eğlenceli,ilginç ve etkileyici şeklinde alttaki resimde de olduğu gibi gözükecektir.


    Eğer sizlerde yukarıda dediklerim gibi yaptınız ve hala diğer bölümler(Göderen, Zaman, Etiketler, Paylaşım Düğmeleri,Yer vs.) gözüktüğü halde bu tepkiler bölümünün görünmeme sıkıntısı ile karşılamaya devam ediyor iseniz buna sebep olabilecek iki etken vardır;
  1. Daha sonradan blogunuza eklediğiniz temanın bu bölümü göstermeye uygun olmaması
  2. Daha sonradan blogunuz şablonuna eklediğiniz veya çıkardığınız kodların buna engel olması
      Bende bu durumu nette çokça araştırdım ama temiz hazırlanmış Türkçe bir sonuca ulaşamadım yalnızca İngilizce olan Blogger Help Form adlı Google formunda bir çözüm buldum. Bu Yazımda ise bunu size detaylı ve güzel bir anlatım ile paylaşmaya karar verdim.


   Peki Bu Sıkıntının Çözümü Nasıl Yapılır?



NOT : Bu sorunu çözmek için blogunuzun şablonunda birkaç ekleme yapacağız ve bu eklemeleri yaparken yanlış bir şey yaptığınız taktirde sıkıntı olmaması ve rahat bir şekilde ekleme yapabilmek için şablondan şablon yedeğini almayı unutmayınız.


1. yapılacak : Şablondan HTML'yi Düzenleye tıklayın ardından Ctrl + F yardımıyla aşağıdaki kodu bulun

kod:
<data:post.body/>

2. yapılacak : Bulduğunuz bu kodun hemen yanına alttaki vermiş olduğum kodları yapıştırın

kod:

<span class='reaction-buttons'>
<b:if cond='data:top.showReactions'>
<table border='0' cellpadding='0' width='100%'><tr>
<td valign='center'><span class='reactions-label'>
<data:top.reactionsLabel/></span>
</td>
<td><iframe allowtransparency='true' class='reactions-iframe' expr:src='data:post.reactionsUrl' frameborder='0' name='reactions' scrolling='no'/></td>
</tr></table>
</b:if>
</span>

  Bu vermiş olduğum eklemeyi şablonunuza ekleyip kaydettikten sonra sıkıntınız çözülecektir.Bu sıkıntının çözümü bu kadardır ancak bloggerın tepkiler eklentisinin çok şık olmadığını düşünür ya da böyle bir sıkıntıyla karşılaşıp da bununla uğraşamam başka bi yol veya daha güzeli yok mu bunun derseniz Blogger En Güzel Hazır Yıldızlı Yazı Oylama Değerlendirme Eklentisi adlı yazımı ziyaret etmenizi öneririm.


 Kolay gelsin, iyi bloglar!




1 yorum:

Yorum Kuralları
1. Dediklerinizde kimseye kırıcı olmayınız.
2. Lütfen konu dışı şeyleri iletişim sayfamızdan yazmaya çalışınız.
3. Sorularınıza en kısa sürede cevap verilmeye çalışılacaktır.