9 Ağustos 2015 Pazar

Blogger Kategorileri, Etiketleri Yan Yana Gösterme

Bu yazımda içeriklerinizi kategorilendirmek maksadıyla girmiş olduğunuz yazı etiketlerini gösteren Etiketler başlıklı Blogger'ın gadgetini şablona ekleme yaparak gösterdiği etiketleri yan yana iki sütunda(isteğinize ve sidebarınızın genişliğine göre üç dört sütunda olabilir) göstermesini sağlayacağız. Bu yazımdaki eklemeyi yapmadan önce standartta tek sütunda gösterecektir yazı etiketlerini yandaki blogumdan aldığım ekran görüntüsündeki olduğu gibi ve bu durum özellikle blogunda çok fazla eklenti kullananlarda etiketlerin fazla yer kaplaması anlamına geliyor. Bu yazım ile hem çok etiketi olanların yaşadığı bu sıkıntıya hem de sidebarı geniş olup tek sütun gösterilen etiketlerin blogunda kötü bir görüntü oluşturduğunu düşünenlere bir yardımda bulunmayı amaçlıyorum.



Yazımın devamında sizlerinde nasıl blogunda yukarıdaki ekran alıntısında olduğu gibi olan Etiketler gadgeti düzenleyerek yandaki hale getirebileceğinizi anlatıyorum.








Nasıl Yapılır?


NOT : Bu eklentiyi blogunuza eklerken blogunuzun şablonunda birkaç ekleme, çıkarma yapacağız ve bu düzenlemeleri yaparken yanlış bir şey yaptığınız taktirde sıkıntı olmaması ve rahat bir şekilde düzenleme yapabilmek için şablondan şablon yedeğini almayı unutmayınız.

Yapılacak : Bu düzenlemeyi yapmak çok kolaydır. Şablondan HTML'yi Düzenleye tıklayın ardından Ctrl + F yardımıyla  ]]></b:skin> kodunu bulun ve bir satı üstüne gelecek şekilde alttaki kodu ekleyin.

kod:
#Label1 ul li{float: left;width: 44%;}

Kodun Düzenlemeleri


1. düzenleme : #Label1 yazısındaki 1 değeri kaçıncı Etiketler gadgeti olduğunu belirtir eğer ilk eklediğiniz etiketler gadgeti değilde ikincisi ise bu değeri 2 yapın ve üçüncü, dördüncü için de bu mantık geçerlidir ve eğer ilk eklediğiniz veya tek etiketler gadgetinizde geçerli olsun istiyorsanız bu değerle oynamayın.

2. düzenleme : width: 44% yazısındaki 44 değeri etiketin ne kadar boyut kaplayacağı ile ilgilidir ve bu değer ile oynayarak kaç sütuna ayıracağınızı ve tam istediğiniz görüntüyü elde edebilirsiniz.

Umarım bu düzenlemenin faydasını görürsünüz ve şunuda yazıma eklemek istedim eğer bu blogger etiketlerinin önüne resimde eklemek isterseniz bir sonraki yazım olan Blogger Etiketlerin Başına Küçük Resim, İkon Ekleme adlı yazımı okuyun.
                                                                                          Kolay gelsin, iyi bloglar!
author

Yazar Hakkında

Merhaba ben Onur Gücer, hobi olarak uzun zamandır blog yazmaktayım ve bu blogda sizlere deneyimlerimi paylaşıyorum.. İyi günler, iyi bloglar.. (:

2 yorum:

  1. Çok güzel blog .Aradığım her şey var burda
    http://azeportal.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

      Sil

Yorum Kuralları
1. Dediklerinizde kimseye kırıcı olmayınız.
2. Lütfen konu dışı şeyleri iletişim sayfamızdan yazmaya çalışınız.
3. Sorularınıza en kısa sürede cevap verilmeye çalışılacaktır.