13 Ağustos 2015 Perşembe

Blogumuzdaki Bazı Eklentilerimiz İçin Ortak Kod

Bu yazımda bundan sonra paylaşacağım bir çok eklenti, özellik ve düzenleme için ortak birkaç kod düzenlemesi hazırlamanın hem sizlerin işini çok kolaylaştıracağını hem de bloglarınızın şablonlarının daha temiz olmasını sağlayacağını düşündüm. Bu ortak kodları destekleyen eklentilerimizden herhangi birisi için bu ortak kodları şablonunuza eklediğinizde diğer destekleyen tüm eklentilerde ayrı ayrı eklemenize gerek kalmayacaktır ve her eklenti için şablonunuzda ayrıca gereksiz yer kullanımı olmayacaktır. Yabancı arkadaşlar buna Shortcode demektedir.





Şuanda bu ortak kodlar ile çalışan içeriklerimiz :






Bu ortak kodun bence en güzel yönü ise içe içe ve tek sayfada bir çok kez eklenti eklemenizi desteklemesidir ve bunu yaparken hiçbir şekilde karışıklık yaşanmamasıdır. Bu ortak kod olayını birçok kez deneme bloglarımda denedim tamamen güvenilir bir sistem oluşturacaktır blogunuzda. Bu sistem ile hem eklentileriniz iç içe eklenebilecek hemde tek bir kod üzerinde çalışacağı için sitemden eklediğiniz desteklenen eklentiler sayfanızın açılış süresini de olumlu yönde etkileyecektir.


Bu Ortak Kodları Nasıl Eklerim?


NOT 1 : Bu ortak kodları daha önce herhangi bir eklentim vasıtasıyla blogunuza eklemiş iseniz bir kez daha başka bir eklenti için eklemenize gerek yoktur. Daha önce eklediyseniz tüm destekleyen eklentilerimde pozitif sonuç verecektir.

NOT 2 : Bu eklentiyi blogunuza eklerken blogunuzun şablonunda birkaç ekleme, çıkarma yapacağız ve bu düzenlemeleri yaparken yanlış bir şey yaptığınız taktirde sıkıntı olmaması ve rahat bir şekilde düzenleme yapabilmek için şablondan şablon yedeğini almayı unutmayınız.


1. yapılacak : Şablondan HTML'yi Düzenleye tıklayın ardından Ctrl + F yardımıyla  </body> kodunu bulun ve bir satır üzerine alttaki kodu yapıştırın.

kod:
<!-- Blogger Shortcode Plugin Dynamic JS File -->
<script src='http://downloads.mybloggertricks.com/shortcodes.js' type='text/javascript'></script>

2. yapılacak : Şimdi ise Ctrl + F yardımıyla  <head> kodunu bulun ve hemen altına alttaki CSS kodunu yapıştırın.

kod:
<script src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1/jquery.min.js' type='text/javascript'></script> 
<link href='http://fortawesome.github.io/Font-Awesome/assets/font-awesome/css/font-awesome.css' rel='stylesheet'/> 
<link href='http://fonts.googleapis.com/css?family=Oswald' rel='stylesheet' type='text/css'/>


bu iki yapılacaktan sonra temanızı kaydedin ve artık bu ortak kod gerektiren eklentilerimi kullanabilirsiniz. Bu düzenlemenin faydasını görmeniz dileğiyle...
                                                                                          Kolay gelsin, iyi bloglar!
author

Yazar Hakkında

Merhaba ben Onur Gücer, hobi olarak uzun zamandır blog yazmaktayım ve bu blogda sizlere deneyimlerimi paylaşıyorum.. İyi günler, iyi bloglar.. (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları
1. Dediklerinizde kimseye kırıcı olmayınız.
2. Lütfen konu dışı şeyleri iletişim sayfamızdan yazmaya çalışınız.
3. Sorularınıza en kısa sürede cevap verilmeye çalışılacaktır.