24 Eylül 2015 Perşembe

Blogger Yazılarda İnince Rastgele Yazı Önerme Eklentisi

Bugünkü yazımda site içi trafiğinizi arttırmanızda önemli ölçüde katkı sağlayabilecek olan bir eklentiyi paylaşacağım. Bu eklenti şuanda blogumda olduğu gibi biraz aşağı inince okurlarınıza rastgele bir yazı önerebileceği gibi bir de sadece en alta gelince sağ alt köşeden belirip rastgele bir yazıyı önerip, sunup kaybolabilecek şekilde de kullanılabilir bir eklentidir ve bu iki seçeneği uygulamakta yazımın devamındaki yapılış anlatımım ile çok kolay olacaktır hem de bu eklenti başka sitelerde olduğu gibi reklam, link içermemektedir. Bu eklenti şu isimlerle de anılmaktadır Blogger Bu Yazıyı Okudunuz mu Eklentisi,  bu yazımızı gördünüz mü ve rastgele bu yazıda ilginizi çekebilir eklentisi gibi. 




Bu eklentiyi nasıl bloguma eklerim?


1. yapılacak : Bu eklentiyi blogunuza ekleyebilmek için Yerleşimden Gadget Ekleye tıklamalısınız  ve ardından HTML/JavaScript'i seçmelisiniz. Açılan pencereye alttaki kodları yapıştırın bunu yapıp kaydetmeniz yeterlidir ancak sizde şuan blogumda olduğu gibi en alt değilde biraz alta inince çıksın ve kaybolmasın isterseniz ikinci adıma geçerek bunu sağlayabilirsiniz yalnız bu adımla sadece en alta inince gözükecektir widgetimiz.

kod: 
<türk blog yardımcısı rastgele yazı öneri kodları başlangıcı>
<div id="bpslidein" style="display:none;"> <div class="expand">◤</div> <div class="close">✘</div> <p>Rastgele Yazı Önerimiz</p> <div id="bpslidein_image"></div> <div  id="bpslidein_title">yükleniyor...</div> </div> <script> if(document.location.href.split("/").length==6&&document.location.href.indexOf(".html")!=-1){if(typeof bp_onload_queue=='undefined')var bp_onload_queue=[];if(typeof bp_dom_loaded=='boolean')bp_dom_loaded=false;else var bp_dom_loaded=false;if(typeof bp_async_loader!='function'){function bp_async_loader(src,callback,id){var script=document.createElement('script');script.type="text/javascript";script.async=true;script.src=src;script.id=id;var previous_script=document.getElementById(id);if(previous_script)if(previous_script.readyState=="loaded"||previous_script.readyState=="complete"){callback();return}else{script=previous_script}if(script.onload!=null)previous_callback=script.onload;script.onload=script.onreadystatechange=function(){var newcallback;if(previous_script&&previous_callback)newcallback=function(){previous_callback();callback()};else newcallback=callback;if(bp_dom_loaded){newcallback()}else bp_onload_queue.push(newcallback);script.onload=null;script.onreadystatechange=null};var head=document.getElementsByTagName('head')[0];if(!previous_script)head.appendChild(script)}}if(typeof bp_domLoaded!='function')function bp_domLoaded(callback){bp_dom_loaded=true;var len=bp_onload_queue.length;for(var i=0;i<len;i++){bp_onload_queue[i]()}}bp_domLoaded();bp_async_loader("http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.1/jquery.min.js",function(){bp_async_loader("http://yourjavascript.com/22209113892/recom.js",function(){},"bp-out-slide")},"jQueryjs")} </script> <a href="http://turkblogyardimcisi.blogspot.com" target="_blank"><img src="http://i.hizliresim.com/vLOr5v.jpg" alt="Rastgele Yazı Öneri" /></a>
<türk blog yardımcısı eklentisi kodları sonu></türk></türk>

NOT : Bu eklentiyi blogunuza eklerken blogunuzun şablonunda birkaç ekleme, çıkarma yapacağız ve bu düzenlemeleri yaparken yanlış bir şey yaptığınız taktirde sıkıntı olmaması ve rahat bir şekilde düzenleme yapabilmek için şablondan şablon yedeğini almayı unutmayınız.

2. yapılacak : Şablondan HTML'yi Düzenleye tıklayın ardından Ctrl + F yardımıyla post-footer-line kodunu bulun ve <div class="post-footer-line post-footer-line-1"> gibi bir kaç tane kod  içerisinde bu koddan çıkacaktır bunların line-1"> 'dan hemen sonra enter ile bir satır indirip oluşan boşluğa alttaki kodu başarılı sonuç alıp azıcık inince widget çıkana de hepsinde deneyin.

kod:
<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
<div style='display:none' id='bpslidein_place_holder'></div>
</b:if>


Arama açıklaması : 

Blogger Yazıda yazılarda aşağı Alta İnince sağ alt köşeden Çıkan Rastgele Yazı Önerisi önerme Eklentisi widgetı otamatik bu yazıyı okudunuz mu eklentisi bu yazıyı okuyun eklentisi reklamsız linksiz bu yazımızı gördünüz mü  plugin blogspot rastgele bu yazıda ilginizi çekebilir eklentisi Rastgele yazı kutusu Recommended Post Slide out for Blogger Önerilen Gönderi Blogger için dışarı doğru kaydırın Önerilen yaayın Blogger widget için dışarı doğru kaydırın
author

Yazar Hakkında

Merhaba ben Onur Gücer, hobi olarak uzun zamandır blog yazmaktayım ve bu blogda sizlere deneyimlerimi paylaşıyorum.. İyi günler, iyi bloglar.. (:

1 yorum:

Yorum Kuralları
1. Dediklerinizde kimseye kırıcı olmayınız.
2. Lütfen konu dışı şeyleri iletişim sayfamızdan yazmaya çalışınız.
3. Sorularınıza en kısa sürede cevap verilmeye çalışılacaktır.