14 Ağustos 2015 Cuma

Blogger Yorumlara Resim Ekleme

Bu yazımda yapılması çok basit ancak bazı bloglar için olmazsa olmaz olduğu halde kullanımının bilinmediği yorumlara resim ekleme özelliğini nasıl bloglarınıza ekleyebileceğinizi ve kullanabileceğinizi göstereceğim. Blogumda son zamanlarda eklediğim yazılarımda görebileceğiniz bazı eklentilerim için hazırladığım ortak kodları blogunuza eklediğiniz taktirde çok kolay şekilde kullanabileceksiniz. Örneği alttaki resimdedir ve fazla kafanızın karışmasını istemem diğer detayları ve nasıl yapılacağı yazımın devamındadır.


Bu özelliği bloguma nasıl ekler ve kullanırım?


1. Yapılacak : Öncelikle bu yorumlara görsel ekleyebilme özelliğini kullanabilmeniz için bu ve daha çok eklentinin şablonunuzu gereksiz doldurmaması için oluşturmuş olduğum Blogumuzdaki Bazı Eklentilerimiz İçin Ortak Kod adlı yazımdaki ortak kodları şablonunuza eklemelisiniz.


2. yapılacak : Şimdi ise artık isteklerinize göre resimleri yorumlarda kullanacağınız şeklin koduna resmin linkini ekleyin ve yorumlarınızı yayınlayın.

 şekil a : Alttaki koda resmin URL'sini eklediğinizde resim orijinal boyutta gözükecektir yorumunuzda.

kod:
[image src="Resim URL'si"/]

 şekil a.1 :  Alttaki koda resmin URL'sini ekledikten sonra Sitenin URL'si bölümüne tıklayınca yönlendirmek istediğiniz adresi ekleyin.

kod:
[image url="Sitenin URL'si"  src="Resim URL'si"/]
şekil a.2 : Eğer yönlendirme yaptığınız adres site dışı ise nofollow özelliğini kullanın ve alttaki kod ile yorum yapın.

kod:
[image rel="nofollow" url="Sitenin URL'si"  src="Resim URL'si"/]

 şekil b : Alttaki koda resmin URL'sini eklediğinizde resim yorum formu için ayarladığım boyutta gözükecektir yorumunuzda. Genişliği ve uzunluğu sizde zevkinize göre değiştirebilirsiniz.

kod:
[image width="500px" height="260px" rel="nofollow" url="Sitenin URL'si" src="Resim URL'si"/]

Bu yazım ilginizi çekmiş ise Blogger Yorumlara Yüz İfadesi, Smiley Ekleme adlı yazımda ilginizi çekebilir. Düzenlemenin faydasını görmeniz dileğiyle...
                                                                                          Kolay gelsin, iyi bloglar!

Arama açıklaması:

Blogger Yorumlara Resim Ekleme blogger yoruma görsel koyma ekleme blogspot yanıtlara tartışmaya resim fotograf ekleme blogger cevaplara yorumlara resim ekleme
author

Yazar Hakkında

Merhaba ben Onur Gücer, hobi olarak uzun zamandır blog yazmaktayım ve bu blogda sizlere deneyimlerimi paylaşıyorum.. İyi günler, iyi bloglar.. (:

1 yorum:

Yorum Kuralları
1. Dediklerinizde kimseye kırıcı olmayınız.
2. Lütfen konu dışı şeyleri iletişim sayfamızdan yazmaya çalışınız.
3. Sorularınıza en kısa sürede cevap verilmeye çalışılacaktır.